پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1403/09/05

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

دکتر علی موسوی زاده، رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مبارزه با بیماری های نوپدید و بازپدید در استان، از برگزاری هفتاد و پنجمین نشست ستاد دانشگاهی مقابله با بیماری های نوپدید و باز پدید با محوریت کووید ۱۹، در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.

دکتر علی موسوی زاده، رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مبارزه با بیماری ­های نوپدید و بازپدید در استان، از برگزاری هفتاد و پنجمین نشست ستاد دانشگاهی مقابله با بیماری­های نوپدید و باز پدید با محوریت کووید ۱۹، در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.


 


به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، در این جلسه، ابتدا سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان، بیان داشت: از همه اعضای کارگروه ستاد دانشگاهی مقابله با کووید 19 انتظار داریم که بر اساس موقعیت منطقه محل خدمت، برداشت و تحلیل­ علمی از روند و وضعیت بیماری ارائه نموده و نتیجه این تحلیل­ها به اعضای کارگروه و به تبع آن به کارشناسان درگیر بیماری و در صورت لزوم به عموم مردم بازخورد و انعکاس داده شود.


دکتر سعید جاودان­ سیرت، افزود: با توجه به وضعیت فعلی بیماری که وضعیت حادی نیست از دستورالعمل کشوری تجویز دارو استفاده نموده و آنرا به کادر درمان آموزش دهیم تا با مشکل کمبود دارو مواجه نشویم.


رئیس ستاد دانشگاهی مقابله با کووید 19، خاطر نشان کرد: روابط عمومی دانشگاه با صدا و سیمای استان هماهنگی نمایند تا از ظرفیت متخصصین و نخبگان برای ارشاد و هدایت مردم در مقابله با کووید 19، استفاده نمائیم و در این راستا دکتر محمود شهامت، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی را به عنوان سخنگوی دانشگاه در بحث بیماری کووید 19 معرفی نمود.


دکتر جاودان­سیرت، بر ارسال بدون نقص مدارک بیمارستان ها برای بیمه ها تأکید نمود تا کسورات بیمه ای بررسی و برطرف گردد.


رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، اظهار داشت: کمیته های تخصصی بهداشت و درمان می­بایست مجدد فعال شوند تا در مورد برخی از مسائل مربوطه تصمیم­گیری نمایند.


دکتر علی موسوی زاده، تصریح کرد: توصیه می­کنیم افرادی که دٌز سوم واکسن خود را نزده­اند برای تزریق آن اقدام نموده و ضرورت دارد همه افراد در فضاهای بسته فاصله فیزیکی را رعایت نموده و از ماسک نیز، استفاده نمایند، چرا که در غیر اینصورت، جمعیت های حساس باعث شیوع گسترده بیماری در جامعه خواهند شد.


دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با بیماری های نوپدید و بازپدید، اضافه کرد: لازم است از ظرفیت صدا و سیما برای اقناع عمومی و تغییر فرهنگ و  باورهای حاکم در مورد بیماری، استفاده کنیم.


معاون درمان دانشگاه، ابراز داشت: تعداد موارد بستری در بیمارستان ها در هفته گذشته سیر صعودی داشت و در هفته اخیر، متأسفانه دو نفر فوت شدند.  


دکتر محمود شهامت، گفت: به علت بازگشایی سایر کلینیک ها و مطب ها، بار بیماری بر اورژانس های ما کاهش  یافته، ولی این امر دلیل بر کاستن از بار بیماری در استان نیست.


معاون درمان دانشگاه، توصیه کرد : تمام اورژانس ها می­توانند در ساعات اوج مراجعه بیماران از دو پزشک استفاده نمایند و در صورت کمبود پزشک عمومی، متخصصین داخلی و اطفال را به کار گیرند تا از ازدحام جمعیت کاسته و رضایتمندی بیشتری  برای مردم ایجاد کنیم.


معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان نیز، ضمن ارائه گزارش وضعیت بیماری در جهان، کشور و استان بیان داشت: روند بیماری در برخی کشور های غربی و شرقی ازجمله کشور ما سیر صعودی دارد و در استان ما، شهرستان های بویر احمد و دنا وضعیت زرد؛ باشت و کهگیلویه نارنجی و سایر شهرستان ها وضعیت آبی دارند.


دکتر محمد ملک­زاده، افزود: ظرف یک هفته گذشته تعداد شهرستان­های نارنجی در سطح کشور از 45 به 76 شهرستان افزایش یافته که حکایت از سیر صعودی بیماری و یک زنگ خطر و هشدار باش برای کادر درمان و عموم مردم است.


معاون بهداشت دانشگاه، یادآوری نمود:  از ابتدای بیماری تاکنون، تعداد نمونه های مثبت در کشور 7 میلیون 597 هزار و  98 (13.5) درصد و در استان 129 هزار (29) درصد بوده است و این آمار نشان می­دهد که نمونه گیرری در سطح استان هدفمند بوده و نمونه های پرت کمتری داشته­ایم.


دکتر ملک­زاده، اضافه کرد: میزان کشندگی بیماری در جهان 1.2 درصد، کشور 1.9 درصد و در استان 0.9 درصد و همچنین میزان بیماریابی به ازاء هر 100 نفر جمعیت در جهان 8.8 نفر، کشور 8.9 و استان 17.1 بوده است، که دال بر موفقیت کادر بهداشت و درمان استان در مقابله و مبارزه با بیماری است.


رئیس مرکز بهداشت استان گریزی به استبال اندک مردم از واکسیناسیون زد و گفت: علیرغم اینکه مراکز تزریق واکسن فعال هستند، آمار ها نشان می­دهد که استقبال از واکسیناسیون در مرحله اول تا چهارم به ترتیب 80_  72_  48_ 9 درصد و سیر نزولی آن دارد.


دکتر ملک­زاده خاطر نشان کرد: از ابتدای دی ماه 1401 تاکنون 11 مورد مرگ داشتیم که تجزیه و تحلیل موارد مرگ و میر نشان می­دهد، 82 درصد فوتی های ما مربوط به سنین بالای 60 سالی است که بیماری زمینه­ای داشتند و 6 ماه از آخرین واکسن آنها نیز گذشته است؛ بنابراین، به این افراد تأکید می­کنیم نسبت به کامل نمودن واکسیناسیون خود اقدام نمایند.   


در ادامه، دیگر  شرکت کنندگان در جلسه نقطه_ نظراتی را در خصوص وضعیت بیماری و راهکارهای مقابله با آن بیان نمودند.


به گزارش وبدا، این نشست با حضور دکتر سعید جاودان­سیرت سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان و رئیس ستاد دانشگاهی مقابله با بیماری های نوپدید و بازپدید، دکتر علی موسوی زاده رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با بیماری های نوپدید و بازپدید، دکتر محمد ملک­زاده معاون بهداشت دانشگاه، دکتر محمود شهامت معاون درمان دانشگاه، دکتر امین اله بابویی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، دکتر سید امین حسینی مطلق معاون تحقیقات و فناوری اطلاعات، دکتر امیر رشیدی معاون  فنی معاونت بهداشتی دانشگاه، نماینده معاونت غذا و دارو، دکتر فراز محمدیان از واحد آمار دانشگاه و کارشناسان مرکز سیاستگذاری سلامت استان، در دفتر سرپرست دانشگاه و حضور ویدئو کنفرانسی رؤسای شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها و رؤسای بیمارستان های معین کووید 19 استان، برگزار و راجع به شیوع موج جدید بیماری در کشورهای اروپایی و آسیای جنوب شرقی، وضعیت بیماری در کشور و استان و آمادگی لازم برای مقابله با خیز جدید ویروس به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.